Opis produktu: Smaki Dzień Dobry TVN
Smaki Dzień Dobry TVN
Codziennie rano program Dzień Dobry TVN gromadzi przed telewizorami olbrzymią widownię. Gorące tematy, ciekawi goście, znakomite porady i... pyszne potrawy. Tylko w tym programie Ryszard Kalisz przyrządził grillowane truskawki, a Małgorzata Foremniak podała przepis na Jesienną Kurę.
W książce ''Smaki Dzień Dobry TVN'' Czytelnik znajdzie wiele przepisów, rozmowy z prowadzącymi program i z gotującymi na antenie, a także mnóstwo ?smacznych? ciekawostek. Odkryjemy także kulisy gotowania w studio telewizyjnym. Jeśli nie wiesz, co to prażucha, chcesz nauczyć się robić karnawałowe róże i dowiedzieć się, kto wymyślił słowo ''czekadełko'' - koniecznie sięgnij po tę książkę! Dla widzów zasłuchanych w smakowite historie, dla tych, co nie nadążają za telewizyjnym kucharzem, który i tak zawsze będzie szybszy... I dla tych, co nie zdążyli spisać składników, proporcji, czasu marynowania i temperatury pieczenia. Dla Was wszystkich mamy właśnie książkę ''Smaki Dzień Dobry TVN''.
Poczujcie się tak pysznie, jak my codziennie w Dzień Dobry TVN... Remik Maścianica [producent programu]
Dzięki temu programowi odkryłam seler. To zwyczajne warzywo, które dotąd lekceważyłam, za co je serdecznie przepraszam. - Dorota Wellman
Nie przepadam za kulinarnym masochizmem. Z ostrych tematów wolę swoją narzeczoną, niż cokolwiek na talerzu. Lubię, kiedy jedzenie jest dobrze przyprawione, ale jeśli po ugryzieniu kęsa oczy zachodzą mgłą, (? nie jestem pewna tego przecinka) a na czoło występuje zimny pot, to dla mnie znak, że chyba ktoś przedobrzył. - Marcin Prokop
Gościł u nas kiedyś w programie pewien irlandzki kucharz, który prezentował kuchnię mocno eksperymentalną. Nie smak potraw zapadł mi w pamięć, ale sam sposób myślenia o gotowaniu. Poszukiwanie nowych sposobów na to, żeby zaskakująco zestawiać smaki. - Jolanta Pieńkowska