Zapraszam na grilla! 121 smakowitych przepisów
Jedzenie i pisanie to dwie namiętności autorek. Dzielą się nimi
sprawiedliwie i dzięki temu powstała ksiązka napisana z pasją. Grillują
wszystkie nacje na calym świecie, nasi przodkowie grillowali, nie
wiedząc jeszcze o tym, co robią. Upieczone w ten sposób mięso jest
przesiąknięte zapachem dymu i wprost rozpływa się w ustach. Tajemnicą
tych pyszności jest odpowiednia marynata, czas pieczenia, dodatki w
postaci przypraw czy warzyw. Grillowanie to także dobre towarzystwo,
świeże powietrze, swobodny nastrój, A może bardziej chodzi o smak.
Zapach. Świeże składniki. Proste metody. Luźną atmosferę spotkania.
Grill to przyjaciele. Rodzina. A przede wszystkim poczucie odprężenia,
związane z pieczeniem jedzenia nad ogniem.
- author: Cameron Wilson, Pippa Cuthbert