Opis produktu: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik do nauki zawodu kucharz. Część 1. Klasy 1-4. Technikum
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik do nauki zawodu kucharz. Część 1. Klasy 1-4. Technikum
Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową i programem nauczania dla zawodu kucharz na poziomie technikum. Część pierwsza podręcznika zawiera wiadomości dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawa żywnościowego, systemów jakości GMP, GHP, HACCP, objaśnia procesy technologiczne, przyprawy i zioła, tłuszcze, warzywa, ziemniaki, grzyby, owoce, mleko i jego przetwory oraz jaja. Właściwy dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii oraz receptur pozwoli uczniowi na szybkie przyswojenie wiedzy teoretycznej i praktycznej. Na podkreślenie zasługuje fakt, że autorka uwzględniła w podręczniku standardy wymagań egzaminacyjnych.