Opis produktu: Sekrety dekorowania potraw
Sekrety dekorowania potraw
Czy jesteś zupełnym początkującym, czy też wytrawnym zawodowym
kucharzem, ten praktyczny, wolny od specjalistycznego żargonu poradnik poprowadzi cię przez prezentacje potraw pasujące do
każdego menu i sprawi, że z łatwością uzyskasz profesjonalny efekt końcowy.
Książka pomoże ci zyskać pewność siebie i uzbroi w potrzebne
umiejętności. Jest w niej wiele wskazówek i porad ekspertów, szereg pomysłów na prezentację potraw - dzięki przejrzystym instrukcjom krok po kroku, których realizacja okaże się całkiem prosta.
- Podstawowe zasady prezentacji potraw i wyboru naczyń, z przydatnymi poradami dotyczącymi niezbędnych i specjalistycznych przyborów i gadżetów oraz zastawy stołowej.
- Informacje na temat doboru składników oraz zastosowania do dekoracji potraw sosów, pianek, olejów, jadalnych kwiatów, kiełków i liści.
- Nowoczesne koncepcje prezentacji potraw, ocenione pod względem
trudności i czas przygotowania.
Metody są łatwe do opanowania, a rezultaty stanowią rozkosz dla
podniebienia.