Opis produktu: Pierogi
Pierogi
* Makarony - łazanki, spaghetti, lasagne * Kluski - kopytka, leniwe, gnocchi * Knedle - pyzy, kluski śląskie, cepeliny, bliny * Kulebiaki - kulebiaczki, empanada * Pierogi - kołduny, uszka ravioli, calzone * Naleśniki - omlety, tortillas, pizza, tarta, pita W książce znajdziecie setki wspaniałych przepisów - zarówno tych babuni, jak i całkiem najnowszych. Całość pięknie ilustrowana dawny mi rysunkami i zdjęciami. Proponuję Wam wyjątkową książkę kucharską, w której znajdziecie przepisy na najlepsze wyroby z mąki, jakie zna świat. Smaczne, po żywne i łatwe do przyrządzenia pierogi, makarony, knedle, kluski, kulebiaki czy naleśniki mogą być zarówno samodzielnym daniem, jak i dopełnieniem obiadu lub kolacji. Przedstawiam wiele przepisów. Są wśród nich potrawy proste i wyrafinowane, codzienne i odświętne, mięsne i jarskie, ale wszystkie bez wyjątku - pyszne! Chcę, aby moje przepisy pobudziły Waszą inwencję, bo liczbę składników i dodatków, jakie można wykorzystać, przygotowując potrawy z mąki, ogranicza jedynie wyobraźnia. Mam nadzieję, że książka zachęci Was do eksperymentowania i pomoże odkryć bogactwo smaku, kryjąc e się w niepozornej klusce. Życzę radości gotowania! Smacznego! - Eleonora Trojan