Opis produktu: Chiny. Przewodnik kulinarny
Chiny. Przewodnik kulinarny
Seria przewodników kulinarnych debiutowała jesienią 2006 r. Realizuje ona ideę, według której jedzenie jest nie tylko przyjemnym, al e i skutecznym sposobem odkrywania świata. Autorem przewodnika kulinarnego ?Chiny? jest Paweł Albrzykowski, mistrz, nauczyciel, wybi tny znawca kuchni orientalnych, autor felietonów i książek poświęconych kuchni chińskiej. Wertując strony przewodnika kulinarnego, i lustrowanego doskonałymi zdjęciami potraw, przypraw, krajobrazów, dzieł sztuki i architektury, podróżujemy po różnych regionach Chin , jak Pekin, Szantung, Jiangsu i Zhejiang, Szanghaj, Syczuan, Guangdong, Yunnan. Uwalniamy w wyobraźni zapach imbiru czy sosu sojowe go, smak bułeczek baozi z mięsnym farszem, smażonego ryżu z Yang chow, kurczaka Gong Bao... Jesteśmy tam.
Pięknie ilustrowane przewodniki kulinarne zawierają informacje o historii, kulturze, geografii kraju i jego regionów oraz charaktery stycznych dla nich tradycji, w tym tradycji kulinarnych wyznaczanych przez pory roku czy religie.