Japonia. Przewodnik kulinarny
Seria przewodników kulinarnych debiutowała jesienią 2006 r. Realizuje ona ideę, według której jedzenie jest nie tylko przyjemnym, al e i skutecznym sposobem odkrywania świata. Autorem przewodnika kulinarnego ?Japonia? jest Paweł Albrzykowski, mistrz, nauczyciel, wy bitny znawca kuchni orientalnych. Wertując strony przewodnika kulinarnego, ilustrowanego doskonałymi zdjęciami potraw, przypraw, kra jobrazów, dzieł sztuki i architektury, podróżujemy po różnych regionach Japonii, czyli Hokkaido, Honsiu, Tokio, Shikoku, Kiusiu, Oki nawa. Wędrujemy także po historii kuchni japońskiej i jej prawidłach.
Pięknie ilustrowane przewodniki kulinarne zawierają informacje o historii, kulturze, geografii kraju i jego regionów oraz charaktery stycznych dla nich tradycji, w tym tradycji kulinarnych wyznaczanych przez pory roku czy religie.
- author: Paweł Albrzykowski