Kulturka


Produkty wg producenta



Zarządzanie bezpieczeństwem żywności


powiększ

Zarządzanie bezpieczeństwem żywności

Cena: 51.00 zł


Opis produktu: Zarządzanie bezpieczeństwem żywności
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności

Bezpieczeństwo żywności jest dla współczesnego konsumenta najważniejszą
cechą, której oczekuje od nabywanej i konsumowanej żywności. Sfera
zapewnienia tego bezpieczeństwa jest obecnie ściśle regulowana normami
prawa unijnego i krajowego. W ostatnim dziesięcioleciu wiele się
zmieniło w tym względzie, począwszy od opublikowania dyrektywy 93/43/EEC
w czerwcu 1993 r. do opublikowania ?pakietu rozporządzeń higienicznych?
w kwietniu 2004 r. i opublikowania norm ISO serii 22000.
Książka jest kompleksowym opracowaniem problematyki związanej z
zarządzaniem bezpieczeństwem żywności. Autorzy omawiają zwłaszcza takie
zagadnienia, jak:
podstawowe uwarunkowania zapewnienia jakości żywności, w tym
zagrożenia biologiczne i chemiczne;
podstawy ustawodawstwa żywnościowego;
dobre praktyki produkcyjne i higieniczne;
system HACCP;
metody i systemy zapewnienia jakości i zarządzania nią w przetwórstwie
żywności, w tym funkcje laboratoriów.


Podobne do: Zarządzanie bezpieczeństwem żywności


29.00 zł
Towaroznawstwo żywności

Książka zawiera usystematyzowaną wiedzę z zakresu towaroznawstwa żywności...

19.50 zł
Technologia żywności. Część 1

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klas I technikum, zawód: technik...

27.00 zł
Technologia żywności. Część 4

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klasy IV technikum technologii...




Nowy film z video.banzaj.pl więcej »
Rekordy z domino, czyli imponujące układanki

Newsletter

Newsletter

W dziale Kultura

W dziale Motoryzacja

  • Rumunia, to piękny kraj, o niepowtarzalnej atmosferze, do którego nie dotarła jeszczemasowa...

W dziale Extreme

W dziale Sport

W dziale Biznes, Finanse, Prawo

  • Pozycjonowanie sklepów internetowych to proces, który wymaga długofalowych działań i odpowiedniej...

W dziale Lifestyle

W dziale Gry

W dziale High-Tech