Tradycyjne potrawy świąteczne. Wielkanoc
W okresie świąt rezygnujemy z kulinarnych eksperymentów na rzecz tradycji, która smakuje najlepiej. Przepisy ?odziedziczone? po babci, dziadku i rodzicach sprawdzają się wyśmienicie. Jaga Zacharczuk, autorka książki, wie to od dawna. Owocem jej przywiązania do kulinarnej klasyki jest książka pełna przepisów na jajka, kurczaki, masła, mazurki, pasztety, pieczenie, sałatki, żury i słodycze. Autorka ma nadzieję, że te receptury wzbogacą rodzinne tradycje czytelników. Opowiada o przygotowaniach do świąt i daje nam proste, bardzo przydatne rady. Co zrobić, by skorupka dobrze odchodziła od jajka, sernik nie pękał i nie opadał? Jak samodzielnie zrobić najtańszą na świecie formę do paschy? W jaki sposób ?uratować? obeschnięty chrzan i zrobić kolorowy lukier? Czytaj, oglądaj fantastyczne zdjęcia i planuj świąteczne menu!