Kulturka


Produkty wg producenta



Technika ekstruzji w przemyśle rolno-spożywczym. Podręcznik, szkoły wyższe


powiększ

Technika ekstruzji w przemyśle rolno-spożywczym. Podręcznik, szkoły wyższe

Cena: 53.50 zł


Opis produktu: Technika ekstruzji w przemyśle rolno-spożywczym. Podręcznik, szkoły wyższe
Technika ekstruzji w przemyśle rolno-spożywczym. Podręcznik, szkoły wyższe

Ekstruzja zdobywa coraz większą popularność w światowym przetwór­stwie
rolno-spożywczym, zwłaszcza wśród producentów żywności i pasz. W tym
podręczniku pragniemy przybliżyć Czytelnikom tajniki tej stosunko­wo
nowej dziedziny produkcji, ze szczególnym uwzględnieniem aspektów
praktycznych, to jest procesów technologicznych związanych z produkcją
różnorodnych ekstrudatów oraz maszyn i urządzeń niezbędnych do ich wy­
twarzania. Przedstawiamy też Państwu uwagi i zalecenia o charakterze
czy­sto eksploatacyjnym. Lektura książki pozwoli, naszym zdaniem, nie
tylko na poznanie zawiłości inżynieryjno-technologicznych produkcji
wyrobów eks-trudowanych, ale także ułatwi producentom podjęcie decyzji o
ewentualnym wdrożeniu tej techniki w swoich zakładach przetwórczych.
Główny autor podręcznika, prof. dr hab. Leszek Mościcki, jest jednym z
czołowych propagatorów i pionierów wprowadzania techniki ekstruzji w
Polsce. Prof. Leszek Mościcki jest kierownikiem Katedry Inżynierii Pro­
cesowej Akademii Rolniczej w Lublinie, która należy do najlepiej wyposa­
żonych w Polsce placówek naukowych zajmujących się badaniami z zakre­su
baro-termicznej obróbki surowców roślinnych na cele spożywcze i paszo­we.
Tekst tej publikacji prof. Leszek Mościcki opracował przy pomocy swo­ich
najbliższych współpracowników: dr. Marcina Mitrusa i dr inż. Agniesz­ki
Wójtowicz, których wkład merytoryczny zagwarantował utrzymanie wy­sokiego
poziomu przekazywanej wiedzy.
Podręcznik przeznaczony jest dla pracowników naukowych, studentów, kadry
inżynieryjno-technicznej oraz technologów studiujących lub zajmu­jących
się w swej pracy zawodowej zagadnieniami z zakresu inżynierii rol­niczej,
technologii żywności, inżynierii procesowej oraz dyscyplin pokrew­nych.
Jesteśmy przekonani, że podręcznik spotka się także z zainteresowa­niem
producentów żywności i pasz oraz reprezentantów różnych gałęzi prze­mysłu
przetwórczego, korzystających z komponentów i półproduktów sekto­ra
rolno-spożywczego
  • author: A. Wójtowicz, L. Mościcki, M. Mitrus


Podobne do: Technika ekstruzji w przemyśle rolno-spożywczym. Podręcznik, szkoły wyższe


151.00 zł
Kardiologia, cz. 1. Podręcznik, szkoły wyższe

Wielka Interna to podręcznik, który powstał z miłości do...

100.50 zł
Akustyka. Podręcznik, szkoły wyższe

Znakomity przewodnik po świecie akustyki. Napisany przez...

81.00 zł
Grawitacja. Podręcznik, szkoły wyższe

Podręcznik teorii względności dla wszystkich studentów fizyki...




Nowy film z video.banzaj.pl więcej »
Rekordy z domino, czyli imponujące układanki

Newsletter

Newsletter

W dziale Sport

W dziale Lifestyle

W dziale High-Tech

W dziale Motoryzacja

  • Rumunia, to piękny kraj, o niepowtarzalnej atmosferze, do którego nie dotarła jeszczemasowa...

W dziale Biznes, Finanse, Prawo

  • Pozycjonowanie sklepów internetowych to proces, który wymaga długofalowych działań i odpowiedniej...

W dziale Gry

W dziale Extreme

W dziale Kultura