Smaki i przysmaki
Grillowanie i związane z tym przygotowania są same w sobie nie tylko przyjemną ceremonią, ale również integrującą biesiadników. Ważne jest jednak, aby grillowa uczta nie stała się monotonnym festiwalem karkówki, kiełbasy i kiszki kaszanej. Dlatego proponujemy Państwu doskonałe przepisy na różnego rodzaju smakołyki z rusztu, które urozmaicą grillowe biesiady oraz na smaczne i atrakcyjne dania z wielu gatunków mięs. Doskonałym uzupełnieniem będą łatwe do przyrządzenia i chętnie jadane sałatki z warzyw i owoców z dodatkiem świeżych i suszonych ziół. Prezentujemy też sałatki, które mogą być podawane jako samodzielne dania oparte na makaronach lub kuskusie, kaszach czy ryżu, wzbogacane mięsem, wędlinami, drobiem, rybami, owocami morza i czym tylko dusza zapragnie.
- author: Hanna Grykałowska, Teresa Miazgowska