Sałatki i pasty kanapkowe
Najwyższy czas zapomnieć o nudnych, codziennych kanapkach i zaprosić na
stół nowe smaki. Te same składniki, które od lat pieczołowicie układamy
na kromce z masłem, można wymieszać, przyprawić, posypać ziołami? Domowe
pasty i sałatki są idealnym towarzystwem dla różnych gatunków pieczywa:
świeżych bułeczek, śródziemnomorskich placków lub francuskich
croissantów. A jeśli nie ma się pod ręką żadnego pieczywa, pastą można
wypełnić tortille, naleśniki, wrapsy? Kolorowa pasta serowa, pomidorowe
masło, domowe pesto i puszysty krem twarożkowy to zaledwie przedsmak
tego, co oferuje Dr. Oetker w ponad 80 przepisach. Uchylmy rąbka
tajemnicy: książka zawiera genialnie proste przepisy na słodkie dodatki
do kanapek, z pastą morelową i kremem cappuccino na czele. Większość
pysznych dodatków ? na co dzień, na imprezę lub wykwintną kolację ?
można zrobić w 5, 10 lub 15 minut.