Ryby jak z tawerny
Ci, którzy lubią ryby, wiedzą, że najlepsze są tuż po wyłowieniu,
sprawione, posolone i usmażone na oleju z dodatkiem masła. Czasem warto
jednak z nimi poeksperymentować i zaskoczyć biesiadników pstrągiem lub
dorszem w zupełnie nowej odsłonie. Przepisy zawarte w książce są różne ?
niektóre proste, w sam raz dla osób niedoświadczonych w kuchni, inne
wymagają nieco więcej kunsztu kulinarnego. Wszystkie receptury zostały
wielokrotnie sprawdzone przez szefów kuchni popularnej sopockiej
restauracji rybnej. Znajdziesz tu całą gamę pomysłów na smakowite
przekąski, zupy i dania główne, m.in. przepisy na tartinki z wędzonym
węgorzem i kawiorem, kartoflankę z łososiem oraz dorsza z boczkiem i
pieczarkami. Amatorzy coraz popularniejszych w Polsce owoców morza
przekonają się, że krewetki po katalońsku i flaki z kalmarów można w
domu przyrządzić tak samo smacznie jak w restauracji.
- author: Iwona i Jaśko Pawłowscy