Owoce jagodowe. Odmiany i uprawa
Owoce jagodowe charakteryzują się olbrzymią różnorodnością gatunków, smaków, kolorów i kształtów. Małe, różnobarwne owoce są nie tylko naturalnym produktem spożywczym, ale również swym wyglądem nadają ogrodowi charakteru i koloru. Stanowią bardzo ważny element zdrowej diety naturalnej, gdyż zawierają wiele witamin, substancji mineralnych i bioaktywnych przy ró wnoczesnej niewielkiej ilości kalorii i tłuszczu. Książka, ilustrowana pięknymi, kolorowymi zdjęciami, przedstawia najpopularniejsze owoce jagodowe oraz cenne wskazówki dotyczące sam odzielnej ich uprawy: od opisu poszczególnych gatunków, ich doboru na różne stanowiska, sposobów sadzenia i uprawy, aż do sposobów o dpowiedniego zagospodarowania ogrodu. Uprawianie tych owoców we własnym ogrodzie pozwala cieszyć się ich świeżym smakiem od wczesnej wiosny do jesieni. To czysta przyjemność!