Opis produktu: Organizacja pracy w hotelarstwie. Podręcznik, technikum
Organizacja pracy w hotelarstwie. Podręcznik, technikum
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów techników i szkół policealnych,
a także dla wszystkich osób zainteresowanych pracą w hotelarstwie.
Został napisany zgodnie z nową podstawą programową dla zawodu technik
hotelarstwa. Jest to rozszerzona wersja podręcznika Hotelarstwo.
Organizacja i technika pracy. Jego główne cele i zalety to przystępne
omówienie zasad funkcjonowania rynku hotelarskiego i przedsiębiorstwa,
jakim jest hotel, a przede wszystkim - przygotowanie ucznia do egzaminu
zawodowego. Liczne ćwiczenia służą kształtowaniu przewidzianych w
programie, potrzebnych w tym zawodzie umiejętności, postaw oraz
zachowań, pozwalają na praktyczne przyswajanie wiedzy i sprawdzanie na
bieżąco efektów nauczania. Książka ma jasny, przejrzysty układ;
zrozumienie tematów ułatwiają liczne wykresy i tabele. Zamieszczono też
słowniczek pojęć powiązanych tematycznie z hotelarstwem.