Opis produktu: NIGELLA NA ZAWSZE LATO
NIGELLA NA ZAWSZE LATO
Nawet gdy słońce staje się tylko wspomnieniem, a jedyną rzeczą przypominającą o wakacjach jest piasek na klapkach, nie poddawaj się zimowym smutkom. W serii ''Na zawsze lato'' Nigella Lawson przyrządza potrawy którym nie można się oprzeć i które można jeść o każdej porze roku. Wychodzi też z kuchni, aby nadać rodzinnym piknikom, grillom oraz jedzeniu na plaży niepowtarzalny styl. Potrawy z całego świata: od włoskich makaronów do pieczywa z Bliskiego Wschodu; od wietnamskich sałatek po marokańską jagnięcinę - kuchnia Nigelli nie zna granic. Lato w kuchni nie kończy się wraz z kalendarzowym, nawet jeśli mija pora na produkty sezonowe. Nigella udowadnia, że nawet w środku zimy możemy poczuć promyki letniego słońca. ''Na zawsze lato'' to seria o łatwym gotowaniu i łatwym jedzeniu. Proste przepisy pozwolą poczuć, że lato niekoniecznie musi się kończyć, i, że kuchnia - mówiąc słowami Nigelli - ''to nie miejsce , z którego uciekasz, ale takie, do którego uciekasz''. Nigella Lawson jest autorką sześciu książek o gotowaniu oraz siedmiu programów kulinarnych (w tym pięciu seryjnych) za które otrzymała wiele nagród, międy innymi ''Autora roku'' w plebiscycie British Book Awards 2000.Odcinki:1.Na żółto.Zupa szczęściaSardynki z salsą cytrynowąSałatka z krewetek i cytrynyLetnia sałatka z zimną wołowinąDrink ''kropla cytryny''Kurczak pieczony z czosnkiem, tymiankiem i cytrynąPieczone główki sałatyChrupiące koltleciki jagnięceAnanas z malibu i polewą czekoladową2.Na czarno.Wietnamska sałatka z czarnego ryżu, krewetek, chili i imbiruMakaron z muszlami i cherryAngielsko-włoski deser biszkoptowy z kremem mascarpone i jeżynamiCzarno-niebieski stek3.Na różowo.Pikantny barszcz na zimno z przyprawami, limonką i śmietanąSałatka z arbuza, sera feta i miętyAngielski letni deser z rabarbarem i waniliąBułgarska sałatka z pszenicy i jagnięcinyTruskawki z wodą różanąTruskawki z cukrem, octem balsamicznym i bitą śmietanąFragonard - drink z truskawek z cukrem i białym musującym winemDomowe lody truskawkowe4.Na biało.Placuszki z ricottyMus z owoców marakui i białej czekolady z malinamiBiała damaRoladki w papierze ryżowym z makaronem ryżowym, ziołami i ogórkiemRybne curry5.Na czerwono.Marynowane żeberka z papryczką chili, imbirem i dymkąSpaghetti z papryczkami pepperoni, czosnkiem i oliwąLody z pikantnym syropem chiliMaliny w galaretce z chardonnayMakaron linguine z sosem krabowym i ziołamiFilety rybne z marchewką, cebulą i papryczką chili6.Na brązowo.Kurczak z za'atar i syryjską sałatką z chlebem pitaFigi z arabskich nocyMakaron z mąki gryczanej na zimno z ziarnami sezamowymiTuńczyk w grubo mielonym pieprzu z brokułami i imbiremCzekoladowy tort Pawlowej z malinami7.Na zielono.Drink z miętąSałatka z kalmarami, miętą i kolendrąZielona sałata ze świeżą miętą i serem halloumiOmlet korsykańskiPlacki z cukinii z serem fetaKurczak ''Złote gody'' z mango, chili i dymkąCesarska Kleopatra z kurczakiem, awokado i parmezanemKoktajl ''Mint Julep'' z brzoskwiń, mięty i burbona8.Na bursztynowo.P