Opis produktu: Mięso i przetwory drobiowe
Mięso i przetwory drobiowe
W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii
Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji
produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mięsa drobiowego i przetworów
drobiowych. Szczególną uwagę zwrócono na bezpieczeństwo zdrowotne
produktów drobiowych oraz zasady sanitarne i weterynaryjne w produkcji
mięsa i przetworów drobiowych. Omówiono też , ważny z punktu widzenia
ochrony środowiska, temat ekologicznego gospodarowania wodą oraz
ściekami w rzeźniach i przetwórniach drobiu.
Podręcznik jest przeznaczony przede wszystkim dla studentów akademii
rolniczych, politechnik, instytutów branżowych - wydziałów technologii
żywności, medycyny weterynaryjnej. Będzie również przydatny lekarzom
weterynarii sprawującym nadzór sanitarny na terenie zakładów
drobiarskich oraz technologów żywności i pracowników związanych z
produkcją i dystrybucją produktów drobiowych, hodowców i producentów
drobiu, pracowników inspekcji weterynaryjnej.