Opis produktu: Inbook Kuchnia polska - Małgorzata Caprari
Inbook Kuchnia polska - Małgorzata Caprari
''(Współczesnych) Polaków portret kulinarnyPolaków garnek własnyZ chochlą i z fantazjąPamiętajmy, że gotowanie powinno być przyjemnością, a nie przykrym obowiązkiem ? Małgorzata CaprariCzym by tu dziś uraczyć rodzinę...? Już wiem! Na dobry początek jarzynowa ryżowa. Jako drugie danie ? placki Janosika! Hmm, a może jednak kotlety oficerskie? Jedno jest pewne: na przystawkę grzybowe figo fago! To tylko jedna z mnóstwa pysznych obiadowych kompozycji, które można stworzyć na podstawie najnowszej Kuchni polskiej! Ta obszerna publikacja jest odbiciem przyzwyczajeń kulinarnych Polaków w pierwszej dekadzie XXI wieku. Autorka, znana już wielu Czytelnikom z licznych inspirujących poradników, prezentuje najciekawsze przepisy na dania spełniające wymogi naszych czasów ? mało czasochłonn,le i niedrogie. Aby je zebrać, czujnie obserwowała kulinarne przemiany. Zajrzała do domowego menu krewnych i znajomych, podpatrywała w kuchni mieszkańców rozmaitych regionów. Dzięki temu na naszym stole mogą zagościć najprostsze bliny pani Aliny i zapiekanka chełmska. Nie brak tu również dań wegetariańskich i niskokalorycznych, bez których trudno już sobie wyobrazić współczesny polski jadłospis. W naszej książce kucharskiej spotykają się ze sobą: chlubna tradycja, godne uwagi wpływy kuchni obcych oraz cenne kulinarne nowinki . Z tak wszechstronnej propozycji mogą skorzystać wszyscy: doświadczone gospodynie i zaganiane bizneswomen, a także osoby stroniące dotychczas od gotowania. Uwaga: entuzjazm autorki wobec kuchennych poczynań jest mocno zaraźliwy! ''