Hity domowej spiżarni
100 pomysłów na przetwory, jakich nie znałeś. Chcesz być na czasie?
Poczęstuj gości konfiturą własnego wyrobu! Podaruj cioci na imieniny
dżem z własnych zbiorów, a dziadkowi ? nalewkę własnej roboty! W pięknie
ilustrowanej książce znajdziesz nie tylko przepisy, lecz także rady
specjalistów: jak rozpoznać owoce, warzywa i grzyby idealne na domowe
wyroby, jak przechowywać przetwory, jak je wekować i pasteryzować. Są tu
oryginalne pomysły, których nie znajdziesz nigdzie indziej: ogórki w
miodzie po kremsku, galaretka z owoców czarnego bzu, pikle z gruszek,
nalewka z głogu i inne pyszności. Niespodzianka! Poradnik zawiera
arcyciekawe pomysły na dekoracyjne pakowanie przetworów. Słoiki i
butelki z Twoimi pysznościami będą ozdobami spiżarni i znakomitymi
prezentami dla bliskich.