Grzyby. Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej
W serii ?Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej? prezentujemy najlepsze,
najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane
przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne ? nieco
zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest
nasza kuchnia narodowa.
?Grzyby? to szósty tom piętnastotomowej serii.
Dowiesz się z niego m.in.:
* jakie grzyby nie nadają się do suszenia,
* dlaczego smardze trzeba sparzyć przed przygotowaniem,
* czym faszerować grzyby,
* jak robi się salceson z grzybów, kiełbaski z opieniek oraz wiele
innych dań, którymi zaskoczysz gości.
Blisko 60 pięknie ilustrowanych przepisów to idealne źródło inspiracji
kulinarnych dla całej rodziny, a także niezastąpiona pomoc przy
układaniu codziennego menu
- author: Hanna Szymanderska