Dziczyzna. Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej
Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni
polskiej.
W serii ?Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej? prezentujemy najlepsze,
najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane
przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne ? nieco
zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest
nasza kuchnia narodowa.
?Dziczyzna? to dziewiąty tom piętnastotomowej serii.
Dowiesz się z niego m.in.:
* które marynaty są najlepsze do zwierzyny i dzikiego ptactwa,
* jak przygotować pieczeń z zająca, aby wyszła soczysta i smaczna,
* ile czasu powinno kruszeć mięso dzika przed przygotowaniem,
* w jakich miesiącach sarnina jest najsmaczniejsza,
* dlaczego przepiórki najczęściej piecze się w liściach winogron.
Blisko 60 pięknie ilustrowanych przepisów to idealne źródło inspiracji
kulinarnych dla całej rodziny, a także niezastąpiona pomoc przy
układaniu codziennego menu.
- author: Hanna Szymanderska