Opis produktu: Domowa pierogarnia Swojska kuchnia - Grażyna Betlej-Furman
Domowa pierogarnia Swojska kuchnia - Grażyna Betlej-Furman
'Uwielbiam gotować dla rodziny oraz gości, no i oczywiście jeść!' - wyznaje autorka, która od lat prowadzi słynące z wyśmienitego jadła gospodarstwo agroturystyczne w Beskidzie Niskim. Pierogi, kluski, naleśniki, placuszki to prawdziwa poezja polskiej kuchni. Potrawy te wprowadzają domowy klimat, miło jest przygotowywać je w towarzystwie - lepienie pierogów w większym gronie to prawdziwa przyjemność! Tradycyjne przepisy autorka wzbogaca o zdrowe, naturalne dodatki, które sprawiają, że są to dania pełnowartościowe odżywczo. Uwzględnia przy tym rytm pór roku, proponując na zimę np. farsze z kasz, fasoli i soczewicy, na wiosnę i lato - botwinkę, młodą pokrzywę, cały bukiet ziół oraz sezonowe owoce, a na jesień - grzyby i orzechy. W Domowej pierogarni znajdziemy też pomysły na wykorzystanie takich regionalnych specjałów z owczego mleka, jak sery typu bryndza i oscypek, które są obecnie dostępne w całej Polsce.