Kulturka


Produkty wg producenta



Czekolada. Leksykon. Składniki, podawanie, przepisy


powiększ

Czekolada. Leksykon. Składniki, podawanie, przepisy

Cena: 20.50 zł


Opis produktu: Czekolada. Leksykon. Składniki, podawanie, przepisy
Czekolada. Leksykon. Składniki, podawanie, przepisy

Czekolada jest dziś w modzie. Nigdy jeszcze temat ten ? mimo że ludzie od wieków ulegali słodkiemu czarowi kakao i czekolady ? nie był tak aktualny jak dzisiaj. Ten praktyczny leksykon przedstawia niezwykle różnorodny świat czekolady, historie jej wytwarzania, poczynając od czekolady pitnej i tej w tabliczkach, a kończąc na pralinach i wielu szlachetnych wyrobach, zdradza też tajemnice umiejętności najpełniejszego delektowania się czekoladą i możliwości zastosowania jej w kuchni. Fascynujący świat czekolady od A do Z! Tajemnice wytwarzania różnych rodzajów czekolady. Kakao: wszystko o niezwykłym egzotycznym surowcu. Obszerny słownik najważniejszych pojęć ze świata czekolady. Czekoladowe czary: przepisy i inspiracje kulinarne. Przepiękne, wyraziste fotografie. Życzymy wiele przyjemności podczas smakowania i odkrywania czekolady!
  • author: Tobias Pehle


Podobne do: Czekolada. Leksykon. Składniki, podawanie, przepisy


20.50 zł
Byliny. Leksykon Daumonta

Wszystko na temat pochodzenia poszczególnych gatunków. Interesujące fakty na...

20.50 zł
Makaron. Leksykon

Nie tylko dla wielbicieli kuchni włoskiej! Liczne informacje o makaronie...

20.00 zł
Koty. Leksykon przyrody

Zapraszamy wszystkich do poznawania przyrody i odkrywania jej tajemnic...




Nowy film z video.banzaj.pl więcej »
Rekordy z domino, czyli imponujące układanki

Newsletter

Newsletter

W dziale Motoryzacja

  • Rumunia, to piękny kraj, o niepowtarzalnej atmosferze, do którego nie dotarła jeszczemasowa...

W dziale Kultura

W dziale Sport

W dziale High-Tech

W dziale Gry

W dziale Biznes, Finanse, Prawo

  • Pozycjonowanie sklepów internetowych to proces, który wymaga długofalowych działań i odpowiedniej...

W dziale Extreme

W dziale Lifestyle